Η αξιόπιστη πηγή για την πρωτεΐνη γάλακτος.

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Ο όμιλος Ελληνική Πρωτεΐνη Α.Ε. ιδρύθηκε το 1995 έχοντας ως στόχο τη δημιουργία Ελληνικών πρωτεϊνικών προϊόντων γάλακτος υψηλής ποιότητας καθώς και τυροκομικών προϊόντων ΠΟΠ, ικανών να αντιμετωπίζουν τον σκληρό και διαρκή διεθνή ανταγωνισμό.

“Η προσπάθεια αυτή είχε δυο βασικούς άξονες. Αφενός να δημιουργηθούν υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες υψηλής τεχνολογίας στον χώρο των συστατικών τροφίμων, δίνοντας ταυτόχρονα λύση σε ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα.”

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΗ

Η ανάπτυξη του ομίλου κινήθηκε δυναμικά και μέσα σε 6 χρόνια ολοκλήρωσε την κατασκευή 4 εργοστασίων αρχικού κόστους επένδυσης 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η υλοποίηση των στόχων πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία αξιοποιώντας χιλιάδες τόνους τυρόγαλο τον χρόνο για την παραγωγή πρωτεϊνικών προϊόντων βιολογικής και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

1980

Το 1980 ιδρύθηκε η πρώτη εταιρεία engineering, η οποία κατασκεύασε 100 εργοστάσια γάλακτος και δημιούργησε διεθνείς πατέντες.

1995

Το 1995 ιδρύθηκε ο όμιλος Ελληνική Πρωτεΐνη με απορρόφηση 50.000-100.000 τόνους τυρογάλακτος τον χρόνο που βοηθά στην αειφόρο ανάπτυξη της βιομηχανίας γάλακτος και την αποσυμφόρηση του περιβάλλοντος από τους ρύπους.

2005

Το 2005 ο όμιλος Ελληνική Πρωτεΐνη έφθασε να εξάγει το 95% των προϊόντων σε Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ.

2015

Το 2015 κατάφερε να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αιγοπρόβειων πρωτεϊνών παγκοσμίως με 90% εξαγωγές στην Κινέζικη βιομηχανία βρεφικού γάλακτος

2020

Το 2020 υλοποιείται η αναδιοργάνωση του ομίλου σε έμψυχο και άψυχο υλικό δημιουργώντας προϋποθέσεις για ένταξη στην βιομηχανία τελικών βρεφικών προϊόντων.